Pred nami je zanimiv čas, ko bomo ponovno demokratično odločili, kdo nas bo zastopal v prihodnjih štirih letih. Naše mesto Maribor je v preteklih letih živelo le od neizpolnjenih obljub. V primerjavi s preostalimi mesti smo celo nazadovali, utrip in duša mesta pa sta še komaj zaznavni.

Vsem nam, ki nam srce bije za Maribor, se to zdi malomarno in boleče. Predvsem, ker Maribor ni zgolj center, ampak vse mestne četrti, ki so bile v teh letih zanemarjene in pozabljene.

Maribor smo vsi prebivalci in ne zgolj zgornji procent elite!

Zato moja kandidatura za župana mesta Maribor predstavlja močan utrip mestnega srca, ki bo ponovno začel ponosno biti v vsakem meščanu.

Prizadevali si bomo, da bodo urejene ceste, trgi in parki tudi v mestnih četrteh, da bo vsak imel dostop do zdravstvenih domov, da bodo otroci obiskovali moderne vrtce in šole. Da bomo bivali v mestu, kjer se bosta pospešeno razvijala podjetništvo in umetnost. Da bo mesto bogatelo in cvetelo. In jaz obljube držim.

Prepričan sem, da smo z ekipo med leti 2006 in 2012 naredili v mestu Maribor ogromno projektov, ki so izboljšali življenje v mestu in pripomogli k večji prepoznavnosti našega mesta.

Kot vsak, pa tudi jaz nisem popoln in imam napake iz katerih sem se veliko naučil ter zaradi njih dozorel kot človek. In srčnost, ki me je vodila do sedaj me navdihuje z optimizmom za skupno prihodnost. Ob sebi sem zbral ekipo, ki lahko Maribor ponovno postavi na evropski zemljevid. Ekipo, ki je mešanica mladosti in izkušenj, ki je polna znanja, zagnanosti in idej za napredek Maribora. Pri vsem tem pa je ključnega pomena, da smo vsi v ekipi srčni ljudje, ki bomo znali prisluhniti čisto vsakemu občanu.

Vaš glas veliko pomeni za skupno dobro, zato verjamem, da boste zaupali srcu.

Skupaj in s srcem za Maribor!
Franc Kangler, kandidat za župana mesta Maribor.