Spoštovane Maribočanke in Mariborčani.

Maribor je mesto vseh ljudi. Vsak od nas piše v tem mestu svojo zgodbo življenja, dela in družbene odgovornosti. Pray vsaka zgodba je kamenček v mozaiku, ki predstavlja popoln Maribor, ki si ga želimo in si ga zaslužimo. Vsak nosi v sebi znanje, spoznanja, modrosti, igrivosti in življenjska načela. Vse to je pomembno za gradnjo trajnostno odgovornega mesta.Zavedam se, da danes štejejo dejanja, ne prazne obljube. Šteje vsaka beseda, predvsem pa vsak posameznik, ki s svojimi znanji, izkušnjami in pripravljenostjo delati, sestavlja našo Listo Franca Kanglerja – Novo ljudsko stranko Slovenije.
Projekti, ki so nam bili zaupani, so še danes v ponos našemu mestu in tako bo tudi v prihodnje. Dovolite, da izpostavim tiste, ki so bili meni osebno najpomembnejši: Zavetišče za živali, Pohorska vzpenjača, Vetrinjski dvorec, obnova Hiše stare trte, Lutkovno gledališče Maribor, Ljudski vrt in drugi projekti, ki so bili podprti z evropskimi in nacionalnimi shemami finančne podpore. Številni turisti so ime Maribora ponesli v svet preko športnih dogodkov, festivalov in drugih projektov, na kar sem zelo ponosen.
Ob tem, ko se oziramo nazaj po pomembnih projektih, se hkrati zavedamo dejstva, da je potrebno pogledati tudi v prihodnost. V prihodnjem obdobju nas čaka še veliko izzivov. Imam odlično in sposobno ekipo, ki ima znanje in neprecenljive izkušnje.
Želim si, da smo prijazni in strpni drug do drugega ter da je mesto prijazno in po meri vseh občank in občanov. S spoštovanjem, odgovornostjo, predvsem pa sodelovanjem smo lahko zgled. A skupaj smo lahko še močnejši, uspešnejši.
Pripadnost, volja, družbena odgovornost in znanje so merilo izkušenj mojega dosedanjega dela za naše mesto ter so vodilo mojega spoštljivega delovanja v prihodnje – SKUPAJ!

Bodimo enotni. Želimo dobro sebi in ljudem okrog sebe in skupaj gradimo na varni, prijetni in stabilni prihodnosti.

Franc Kangler,
Vaš kandidat za župana
Mestne občine Maribor